Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Training

Gezond warm eten voor cliënten in de VG

In deze scholing leer je hoe je de avond- of warme maaltijden zo kunt verzorgen dat cliënten een gezonde, veilige, smakelijke en aantrekkelijke warme maaltijd krijgen binnen een verantwoord budget. Daarbij besteden we aandacht aan variatie, kookgemak en plezier. Kookgemak wil zeggen: geen ingewikkelde langdurige bereidingen. Het plezier zien we zo: een activiteit die op allerlei manieren bijdraagt aan het woonplezier van de cliënten en aan jouw werkplezier. 

Onze cliënten zijn geen reguliere zorgvragers. Zij hebben regelmatig speciale behoeftes in hun voeding en voedingspatroon. Denk aan laag energieverbruik of vanuit gedrag eenzijdig eten. Veel voorkomend zijn de speciale eisen aan de consistentie van de voeding. 

Deze e-learning kun je volgen op jouw moment en de onderdelen hoef je niet in een vaste volgorde te doorlopen.  Als je nog niet veel kennis en ervaring hebt op dit gebied adviseren wij de bestaande  volgorde aan te houden. 

Na het volgen van de scholing ben je in staat een gevarieerd menu voor de warme maaltijd op te stellen volgens de richtlijnen goede voeding (RGV) rekening houdend met individuele verschillen in je groep.

In elk hoofdstuk vind je informatie en tips, ook zijn er veel links naar andere websites met betrouwbare informatie en bijvoorbeeld naar filmpjes. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal toetsvragen over de behandelde onderwerpen. 

Wij zijn trots dat wij u deze  e-learning kunnen aanbieden

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Training

Training Inhoud

Uitklappen